Casus Belli forum

Algemeen => Over Casus Belli en activiteiten => Topic gestart door: NutKees op 15 januari 2012, 23:55:52

Titel: Volgende week zondag
Bericht door: NutKees op 15 januari 2012, 23:55:52
Ik zit te denken om een keer langs te komen - misschien volgende week zondag?! Spelen jullie elke week? En welke spellen worden er meestal gespeeld?
Titel: Re: Volgende week zondag
Bericht door: PapaAtHome op 16 januari 2012, 23:14:43
Citaat
Ik zit te denken om een keer langs te komen - misschien volgende week zondag?! Spelen jullie elke week? En welke spellen worden er meestal gespeeld?

Hi NutKees,

We spelen elke week op de zondagmiddag en de avond. De opkomst varieerd, afhankelijk van het weer en andere zaken, van 10 tot 20 personen.

Er worden verschillende dingen gespeeld. We hebben een kast met ongeveer 40 spellen staan. Mensen nemen vaak een eigen spel mee om het te spelen.

Wat er gespeeld wordt varieerd door de tijd. Agricola is lang populair geweest, powergrid en pandemic komt zo nu en dan eens op tafel, verschillende 18xx spellen komen regelmatig langs en als er niet zo veel tijd is dan komt \'apples to apples\' uit de kast. We hebben ook Republic of Rome (orginele versie) en Junta. En dan heb ik het nog niet over spellen als Bastogne (en andere SCS varianten), WSIM of flying colours. Spellen als Tunesia, Baltic Gap en DAK (of andere OCS dozen) zijn niet zo geschikt voor een zondagmiddagje. Die worden eerder bij mensen thuis gespeeld.

Rollenspellen, in verschillende varianten, worden ook zeer regelmatig aangeboden. Warhammer en cardgames juist weer niet.

Je bent komende zondag welkom om onze kast eens beter te inspecteren.

-- Andre.