Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Over Casus Belli en activiteiten / Gezocht wargamers voor een demo wargame op Connections NL
« Laatste bericht door Speler-Conncetions Gepost op 8 september 2018, 13:18:07 »
Hallo, Mijn naam is Swen,

Samen met vier collega’s organiseer ik het jaarlijks seminar Connections-NL, een seminar voor en door wargamers in Nederland. We willen het professioneel gebruik van wargaming in Nederland stimuleren en verbeteren. Daarbij hebben we goede relaties met de organisatie van de wargame seminars in de VS Connections-US en in Groot Brittannië Connections-UK.

Voor dit seminar zijn we op zoek naar ervaren wargame spelleiders die het leuk vinden om een wargame te leiden op dit seminar. Doel is samen te leren wargamen en om samen plezier te hebben met wargamen. Het gaat dan vooral om de maandag avond 1-10 van 18:00 tot 21:30. Het avond programma hebben we speciaal ingericht om te wargamen. Doel is een leuke avond, waarbij de deelnemers spelend ervaring opdoen met de verschillende wargames. Natuurlijk ben je ook van harte welkom om het gehele seminar bij te wonen!

De locatie is een fort werk in de Hollandse Waterlinie op het eiland van Schalkwijk, net onder Utrecht.
Tijdstip maandag 1 oktober 2018.

Laat van je horen!


Met vriendelijke groet,
 
Swen Stoop
www.connections-netherlands.nl

Ter info: partner Connections-UK 2018 conference report (4-6 sept)
https://paxsims.wordpress.com/2018/09/07/connections-uk-2018-conference-report/

 

 2
Over Casus Belli en activiteiten / Spellenavond SSV The Game
« Laatste bericht door Jennifer Gepost op 4 oktober 2016, 10:00:42 »
Studentenspellenvereniging The Game organiseert volgende week weer een spellenavond in de studentenkerk in Nijmegen.

SSV The Game
Dinsdag 11 oktober
Vanaf 20:00
Studentenkerk

Via hun Facebook pagina kun je meer lezen en je aanmelden.
https://www.facebook.com/events/380492522338977/

Groetjes,
Jennifer
3
Off topic / Re: ik wil me even voorstellen
« Laatste bericht door marleen Gepost op 1 september 2015, 11:46:03 »
Hoi Martin,

Leuk om wat van je te horen! Rupert ken ik nog wel uit de tijd dat hij lid was, ik heb samen met hem in een Star Trek rollenspel gespeeld. Hij speelde toen een Andoriaanse genaamd Sirinada.

Diverse spullen van Rupert zijn inderdaad geveild, waaronder de D&D spullen. Toen wisten we natuurlijk niet dat jij nog eens D&D zou gaan doen.
Nog niet zo lang geleden is er wel een doos met een paar andere dingen van Rupert opgedoken, toen we terug gingen naar Café de Fiets (waar we eerder zaten en nu weer) bleek die doos ergens achter in een hoek te staan op de oude locatie. Er zit geen D&D of andere rollenspellen in, wel een ruimtespel en wat ander spul. We kunnen wel eens kijken of daar wat interessants tussen zit.

Groetjes,
Marleen
4
Off topic / ik wil me even voorstellen
« Laatste bericht door Martin Ahsmann Gepost op 14 augustus 2015, 15:23:32 »
hallo leden van Casus Belli,

ik ben net nieuw op het forum en ik vind het wel zo gepast om me even voor te stellen,
mijn naam is Martin Sebastiaan Ahsmann, zoon van Rupert Michael Ahsmann die lid was van jullie groep.

ik heb een aantal maanden geleden gelezen op dit forum dat zijn D&D spullen zijn gevijld,
hoewel ik het jammer vind dat de D&D spullen weg zijn hoop ik dat iedereen die de spullen heeft gekocht er veel plezier aan heeft,
en ze goed kan gebruiken.
ik vind het jammer dat ik de boeken niet heb, want ik ben nu zelf ook in het D&D gestapt dus ik mis de boeken wel een beetje.

ik hoop jullie nog eens te spreken.

met vriendelijke groet,

Martin Ahsmann
5
Over Casus Belli en activiteiten / 28 april: WRPG
« Laatste bericht door Connieboy Gepost op 16 april 2015, 13:30:02 »
Beste mensen,

De lente-cyclus van het wisselrollenspel komt er weer aan. 28 april kunnen jullie de keuze maken: we zitten in Café de Fiets (Grotestraat 8), en starten om 20:00 (je kan natuurlijk al eerder binnenkomen).
Het gaat bij de WRPGs om 5-6 sessies elk, eens in de twee weken. Het aanbod is voorzover bekend als volgt:

 • Berry: Shadowrun 5th
  Het systeem: Shadowrun gaat uit van een dystopische toekomst, waarbij bedrijven in feite de dienst uitmaken. De spelers zijn shadowrunners, die als deniable assets het vuile werk voor deze bedrijven opknappen, waarbij je bijna altijd op de hoede moet zijn voor een mes in je rug. Qua personages is er een combinatie van cyberpunk en magie beschikbaar: hackers en street samurais met allerlei cyberware in zich werken samen met magiërs (die geesten kunnen oproepen om voor ze te vechten, je onzichtbaar kunnen maken, of gewoon zoveel mogelijk vuurballen slingeren).
  Het verhaal: In 2077 heb je naast draken ook veel andere, niet-intelligente, magische dieren. Omdat veel mensen die graag in het wild willen zien, host Wild Life Incorporated over de hele wereld safaris voor rijke toeristen. Om de personeelskosten laag te houden heeft zij naast haar vaste locaties ook flexibel personeel in dienst, in de vorm van Troubleshooters. They shoot the trouble. Preferably before the trouble shoots back. Als troubleshooter word je erg flexibel ingezet, of dit nou is als bodyguard van een VIP, onderhandelaar in een conflict met dorpelingen, of om een burgeroorlog te beëindigen. Bij voorkeur goedschiks want ammunitie is goedkoop maar good-will duur.
 • Lonneke: Pathfinder
  Het systeem: Pathfinder is een gemodificeerde versie van D&D 3.5, waarbij alles net wat beter uitgewerkt is. In plaats van dat cross-class skills maar half zoveel opgehoogd kunnen worden, bijvoorbeeld, krijg je een +3 als je een class skill minstens 1 skill point in hebt. Verder is het vergelijkbaar: fighters, clerics, wizards, thiefs, goden, draken, dungeons, magische voorwerpen...
  Het verhaal: Het verhaal bouwt voort op Lonnekes vorige campagnes, en is gebaseerd in de officiële Pathfinder wereld, wat betekent dat je in een wereld zit met strijdende koninkrijken, mysterieuze profeten en meteorieten, aasetende feeën, Mirror Men, heksen, draken, en schaduwspoken. In de vorige campagnes zijn al een groep kinderen (en een halfdraak) bevrijd uit de klauwen van een stel heksen, en is een merkwaardige schaduwziekte in een dorp genezen. waarbij onder andere mammoeten, lopende spiegels, en een ravenkoning-in-spe zijn voorgekomen.
 • Robert: Tovenaars van Catan (The Dresden Files)
  Het systeem: The Dresden Files is gebaseerd op de gelijknamige boekenserie van Jim Butcher, waarin de gewone wereld te maken krijgt met feeën, magiërs, weerwolven, en wel 3 soorten vampiers. Personages hebben allemaal karaktereigenschappen, die in hun voordeel of nadeel (afhankelijk van de situatie) kunnen werken. De titulaire hoofdpersoon, Harry Dresden, zal echter niet voorkomen, want we gebruiken een ietwat andere setting:
  Het verhaal: Het is inmiddels al zo'n 50 jaar geleden dat de toenmalige koning Catan heeft verlaten op zoek naar nieuw avontuur, en het is inmiddels een behoorlijke puinzooi geworden. De priesterskaste regeert met ijzeren vuist en bepaalt wanneer waar gewerkt kan worden, de vier clans kunnen voor geen meter met elkaar opschieten, bendes roven alles wat los en vast zit en verkopen het aan de hoogste bieder, nomaden belegeren regelmatig de grote muur in het noorden, en om het allemaal nog erger te maken, is er een paar decennia geleden een portaal naar de fae realm opengegaan, waardoor monsters het platteland teisteren, er elk jaar meerdere vulkanen uitbarsten, en de hoeveelheid eilanden in de eeuwig-mistige oostelijke zee elke dag weer anders lijkt te zijn. Er valt voor de kleinzoon van de koning, die naar Catan gereisd is met een eigen factie, dus een hoop op te knappen.

Als je zelf een rollenspel wil aanbieden, kan dat gewoon, hoewel het wel handig is als je dat vantevoren aan mij laat weten.
6
Off topic / RIP Terry Pratchett
« Laatste bericht door Stijn Gepost op 12 maart 2015, 19:23:39 »
Vandaag is Terry Pratchett overleden. Behalve zijn fabeltastische Discworld serie heeft hij nog een heleboel goede boeken geschreven. Zijn documentaires zijn zeker de moeite waard, vooral die over de orang-oetangs en het recht om te sterven.

RIP Sir Pratchett.
7
Over Casus Belli en activiteiten / 13 januari: WRPG
« Laatste bericht door Connieboy Gepost op 29 december 2014, 16:56:02 »
Beste mensen,

De winter-cyclus van het wisselrollenspel komt er weer aan. 13 januari kunnen jullie de keuze maken: we zitten in Café de Fiets (Grotestraat 8), en starten om 20:00 (je kan natuurlijk al eerder binnenkomen).

Het aanbod is voorzover bekend als volgt:
 • Daniel en Lonneke: 13th Age (spelerslimiet: 4)
  Het systeem: 13th Age is een d20 systeem dat meer freeform is dan D&D. De ontwerpers hebben aan D&D3e en D&D4e gewerkt en beweren de sterke punten (maar niet de zwakke) van beiden te hebben geïmplementeerd. Gevechten zijn sneller, characters zijn unieker, skills flexibeler, en het hele systeem meer plot-gebaseerd dan standaard D&D.
  Het verhaal: Het precieze verhaal gaat afhangen van de keuzes die de spelers maken bij character creation, maar de verwachting is iets in de traditie van Asterix en De ronde van Gallia.
 • Robert: D&D 5e (spelerslimiet: rond de 6)
  Het systeem: D&D 5e is de meest recente D&D versie, en probeert net als 13th Age de sterke punten (maar niet de zwakke) van 4e over te nemen, en gelijk de boel iets meer newbie-friendly te maken. Dat betekent dus weer gewoon spell lists voor spellcasters (niet die At-Will, Encounter en Daily powers van 4e), maar wel wat meer flexibiliteit; en in plaats van een Base Attack Bonus, 3 save modifiers, en een hoop skill points, heb je gewoon een Proficiency bonus die je aan alles waar je proficient mee bent toevoegt. Door de juiste dingen te versimpelen, wint het systeem aan snelheid en speelbaarheid terwijl het wel goed aanvoelt.
  Het verhaal: Het verhaal zelf is een vrij standaard bevecht-monsters, red-het-koninkrijk verhaal. Er is echter een adder onder het gras: in plaats van mensen, elven, dwergen enzovoorts, zijn dit de speelbare rassen: muis (bos- en kerk-), rat (bruin en zwart), hamster, muskusrat, eekhoorn (grijs en rood), mol en 'halfmol' (bosspitsmuis), 'langpoot' (konijn, veldhaas, berghaas), wezel, bunzing, egel.
  Die adder onder het gras, waar ik het over had? Dat is dus een van de monsters die je tegen kunt komen, net als uilen, haviken, forellen, en de meest gevreesde en moordzuchtige monsters, ook wel 'behaarde draken' genoemd: katten.

Als je zelf een rollenspel wil aanbieden, kan dat gewoon, hoewel het wel handig is als je dat vantevoren aan mij laat weten.
8
Over Casus Belli en activiteiten / 16 september: WRPG
« Laatste bericht door Connieboy Gepost op 5 september 2014, 15:07:37 »
Beste mensen,

De herfst-cyclus van het wisselrollenspel komt er weer aan. 16 september kunnen jullie de keuze maken: we zitten in Café de Fiets (Grotestraat 8), en starten om 20:00 (je kan natuurlijk al eerder binnenkomen).

Het aanbod is voorzover bekend als volgt:
 • Daniel: The Laundry
  Bij The Laundry werk je voor een afdeling van de Britse geheime dienst die als taak heeft de Great Old Ones op een afstand te houden (lees: aan de andere kant van het Kanaal). Het voordeel is dat je goed getraind ben om monsters en cultisten te bevechten, en je ook leuke wapens kan hanteren (mits je het formulier bijtijdig in drievoud hebt ingevuld); het nadeel is dat de bureaucratie je waarschijnlijk gek maakt voordat de Horrors dat kunnen. Bewaar je bonnetjes, want je wilt natuurlijk niet zelf voor je huurauto, hotelkamer en zilveren kogels moeten betalen.
 • Lonneke: Pathfinder
  Lonneke maakt gebruik van de officiële Pathfinder wereld, wat betekent dat je in een wereld zit met strijdende koninkrijken, mysterieuze profeten en meteorieten, aasetende feeën, Mirror Men, heksen (zowel kinderetende als 'vegetarische') en draken met een eigen agenda die verder gaat dan "eet avonturiers, steel goud, speel schaak met prinsessen". Ook is er de legendarische koning-zonder-koninkrijk, Ravenlord (wie?). D&D3.5, maar dan beter.
 • Robert: BESM
  In het BlueBig Eyes Small Mouth systeem speel je, om het simpel te zeggen, anime personages. Aan de Professor W.A. Boe School voor Begaafde Kinderen verzamelen tieners uit verschillende universums en genres zich: van magical girls to mecha piloten (zowel emo als optimistisch), en van vechtsporters met bovennatuurlijke krachten tot de klassieke D&D types (inclusief Full Plate +2). Ook zitten er een paar 'normale' leerlingen tussen: het bekendst zijn de rijke stinkerd die een harem probeert te verzamelen, en de 'main character' die haar genre nog niet gekozen heeft en op een dag gewoon binnen kwam lopen in het mini-universum waar de school ligt. Als je deze school kan overleven, hoef je je over je eigen serie in ieder geval geen zorgen meer te maken!

Als je zelf een rollenspel wil aanbieden, kan dat gewoon, hoewel het wel handig is als je dat vantevoren aan mij laat weten.
9
Over Casus Belli en activiteiten / Zondag 6 juni admiraalzeilen met Jan de Roo
« Laatste bericht door PapaAtHome Gepost op 28 juni 2014, 21:43:33 »
Volgende week zondag komt Jan de Roo een nieuw zeilschepen spel demonstreren, mogelijk samen met de ontwerper van het spel.
De ontwerper en het spel was ook in Braunfels aanwezig. Voor zover ik weet heeft Niek van Diepen toen een kopie besteld voor verdere evaluatie.

Iedereen met belangstelling voor zeeslagen met linieschepen zijn van harte welkom.

--Andre.
10
Over specifieke spellen / Shadowrun Missions: Carbon Copy (10 Mei)
« Laatste bericht door Michael Chandra Gepost op 23 april 2014, 15:40:27 »
We spelen wederom een Shadowrun Mission bij Café de Fiets, op 10 Mei van 15:00 tot 19:00.

We keren terug naar Seattle, waar William 'Bull' MacCallister snel een team nodig heeft. De moordenaar van zijn dochter is weer terug onder de levenden, en hij wil zeker weten dat dit de laatste keer wordt...

Ook dit keer staat de aankondiging op de Catalyst Game Labs Demo website:
http://www.catalystdemos.com/EventInfo.asp?EID=15243
Pagina's: [1] 2 3 ... 10