Recente berichten

Pagina's: 1 2 [3] 4 5 ... 10
21
Over specifieke spellen / Re: Shadowrun Missions 5A-02: Critic's Choice (14 December)
« Laatste bericht door Michael Chandra Gepost op 20 december 2013, 19:17:57 »
Job's done and all's well that ends well. That Street Doc claims to be a good guy but let's be honest, there's always a catch isn't there? Still, you got paid so who cares? And as far as karma is concerned, you did shoot up those gangers who were trying to kidnap a family for the meat, so there's that.

As for the leader of the Desolation Angels, it's kinda weird that she wanted old simvids but hey, whatever floats her boat. And as for weirdness, those guys at the office were also weird, acting as if they were real characters from Neil the Ork Barbarian. Good thing you managed to talk them into a deal, fighting with hellhounds and bow-using creeps in a fake jungle might have turned out nasty.7 spelers was duidelijk meer dan waar deze missie rekening mee had gehouden. Met zoveel verschillende spelers die allen op hun eigen manier konden binnendringen was er eigenlijk niet veel voor ieder te doen behalve vechten, en dat werd juist vermeden door de situatie vreedzaam op te lossen. En die 'arme' bendeleden aan het begin hadden geen schijn van kans. Al met al waren we ondanks laat beginnen ruim binnen de tijd klaar.
22
Off topic / 30 nov/ 1 dec: Ontzet van de Veluwezoom
« Laatste bericht door Stijn Gepost op 27 november 2013, 15:16:07 »
In het weekend van 30 november / 1december wordt in Rheden herdacht dat de Fransen 200 jaar geleden uit de Veluwezoom werden geknikkerd. Arnhem werd door de Pruisen ontzet, en tegelijkertijd kwam de prins van Oranje aan in Scheveningen. Heel belangrijk allemaal, en de stichting Gelderse Geschiedenis is al het hele jaar daarmee aan de slag. Scholen doen mee, monumenten openen de deuren, en komende weekend is de grote finale.

Het hele weekend wordt er Rheden en omgeving van alles georganiseerd, en bijna allemaal gratis toegankelijk. Er worden zo'n 500 re-enacters verwachten, die de strijd tussen de Fransen en de Pruisen/Kozakken gaan nadoen. Vooraf natuurlijke de verplichte schermutselingen en kampementen, maar ook dankdiensten, herdenkingen en nog veel meer. Meer info op http://www.erfgoedrheden.nl/30-november-en-1-december-ontzet-van-de-veluwezoom-200-jaar-koninkrijk/ en op http://www.geldersegeschiedenis.com/index.php/ontzet-van-de-veluwezoom-1813-2013 (de laatste heeft ook een promofilmpje).
23
Over dit forum / Website niet beschikbaar vanwege datacentrum migratie (30 november)
« Laatste bericht door Casus Belli admin Gepost op 21 november 2013, 00:48:59 »
We hebben bericht gekregen van onze hostingprovider dat ze hun datacentrum gaan verhuizen naar een nieuwe plek. Dit houdt in dat alle servers uitgezet worden, naar het nieuwe datacentrum gebracht worden en daar weer aangesloten en opgestart worden. Dit geldt dus ook voor de server waarop de Casus Belli website en dit forum draaien.

De verhuizing gaat plaatsvinden in de nacht van 30 november op 1 december. Hierdoor zullen de Casus Belli website en het forum vanaf 30 november 22:00 uur (of iets later) tot uiterlijk 1 december rond 8:00 uur 's ochtends niet beschikbaar zijn. Mochten er onverwachte problemen opduiken, dan kan dit uitlopen.
24
Over specifieke spellen / Oproep Wings of War, Bloody April, Black september
« Laatste bericht door PapaAtHome Gepost op 18 november 2013, 20:04:59 »
Bloody April… Black September
Wings of War/Glory jubileumspel
Casus Belli 25 jaar, 15 december 2013

 
 
Hèt boek over de campagnes

Oorlogsvliegen is groot geworden in de Eerste Wereldoorlog. Een duur geleerde les. Tweemaal waren de geallieerde vliegeniers gedwongen aan te vallen als ondersteuning van grondoffensieven, terwijl de Duitsers in de minderheid waren, maar er betere vliegtuigen en een betere organisatie op na hielden. Tweemaal werd het een bloedbad. We gaan dit nadoen met 1:144 vliegtuigjes in het gemakkelijk te leren Wings of Glory-systeem (voorheen Wings of War), met de simpelste basisregels. Met tien minuten kun je spelen.

April 1917: het Britse Arras-offensief was begonnen, ondersteund door allerlei vliegtuigen uit 1916, zoals de DH-2, een duwschroefvliegtuig, de Sopwith Triplane, de Nieuport 17, en de tweezitter RE-8. Er werd ook nog gevlogen als in 1916, maar niet door de Duitsers. Die hadden ook oudere jagers, zoals de Halberstadt, maar aan het front verscheen nu de Albatros D.III, het eerste effectieve vliegtuig met een dubbel machinegeweer. Nieuw was ook het Jagdstaffel, een groep van ca. 8 ervaren gevechtspiloten, zoals Manfred von Richthofen en zijn JaSta 11. Wij gaan deze mengeling van vliegtuigen tegenover elkaar zetten. Iedereen speelt één toestel, en word je neergeschoten, dan speel  je vijf minuten later een andere piloot.

September 1918: over de hele linie zetten de geallieerden het offensief in wat later het slotoffensief van de oorlog zou blijken te zijn. De geallieerde toestellen die in 1917 en begin 1918 zijn gekomen, zoals de Sopwith Camel, de SPAD XIII en de SE 5a, zijn veel beter dan de Albatros D.III, maar nu zijn ze inferieur aan de Fokker D.VII, het enige toestel dat in het verdrag van Versailles werd genoemd. Ook de Siemens-Schuckert D.III is een geduchte opponent. In een tweede ronde gaan we deze toestellen en anderen tegenover elkaar zetten. Ook de JaSta had inmiddels een opvolger, het Jagdgeschwader, ofwel Vliegend Circus, vier JaSta’s onder één ervaren commandant die snel als een circus naar bedreigde frontdelen verplaatst konden worden. Er zijn er in september 1918 drie, en JG II zal zijn opwachting maken.

Misschien mis je het beroemdste vliegtuig van de oorlog: de Fokker Dr.I .  Dit toestel vloog slechts twee korte perioden, in het najaar van 1917 en in het voorjaar van 1918. De eerste keer was een structurele fout aan de bovenvleugel het probleem, de tweede keer de snel oververhitte motor.

Het programma:
14:00 uur zaal open
14:15-14:45 uur speluitleg voor nieuwe en minder ervaren spelers
14:50 laatste mogelijkheid voor aanmelden
15:00-16:00 Bloody April
16:00-16:30 pauze
16:30-17:30 Black September
Locatie: Café Gekke Gerritje (voorheen De Verdieping), Platenmakersstraat 3, Nijmegen

Aanmelden bij: … voor … of aan de zaal
Maximum 20 deelnemers
25
Over specifieke spellen / Shadowrun Missions 5A-02: Critic's Choice (14 December)
« Laatste bericht door Michael Chandra Gepost op 14 november 2013, 17:16:06 »
We spelen wederom een Shadowrun Mission bij Café de Fiets, op 14 December van 15:00 tot 19:00.

Project: Takeback is nog steeds in volle actie. We spelen dit keer SRM 5A-02: Critic's Choice, de tweede missie van het Emerging from the Wasteland plot.

Ook dit keer staat de aankondiging op de Catalyst Game Labs Demo website:
http://www.catalystdemos.com/EventInfo.asp?EID=14554
26
Over specifieke spellen / Re: Shadowrun Missions 5A-01: Chasin' the Wind (9 November)
« Laatste bericht door Michael Chandra Gepost op 14 november 2013, 13:32:01 »
Well, that was a blast! Good pizza, twice, good payment, just a lot of cold weather and a bit of haunting... Shiawase had better hire an exorcist. Speaking of Shiawase, Simon shouldn't have lied, so y'all decided to sell the lab to the real owner and made a few extra bucks doing so. Well, he IS a snake after all, so what did you expect? And ain't Nick Ryder just a big ol' softie? Not surprised he takes his Bourbon with ice, he's not as rough as he oughta be.

Ahwell, all's well that ends well and you earned quite the buck. And selling that cortex bomb helped a bit there as well. Eh, it makes a living.Met aardig wat spelers die niet konden of zelfs in Engeland zaten, hadden we het aardig rustig met 4 spelers. Deze wisten vervolgens zelfs zich uit een gevecht te praten, waardoor er niet zoveel gebeurde. Behalve dan wat ontmoetingen met gestoorde snipers, ongedierte en wat spoken... De meeste actie was uiteindelijk het gekissebis over wel of niet de tweede Johnson verraden!
27
Over specifieke spellen / Oproep zeeslag.
« Laatste bericht door PapaAtHome Gepost op 24 oktober 2013, 14:25:26 »
Hoi iedereen,

Op zaterdag 23 en zondag 24 november organiseert Casus Belli wederom
een WSIM-zeeslag en nodigt derhalve iedereen die geinteresseerd is in
zeeslagen met 1:1200 miniaturen om mee te vechten. Zoals bekend spelen
we gedurende deze WSIM zeeslagen met de Advanced WSIM-regels aangevuld
met enige eigen Casus Belli regels (zie de Casus Belli website).

Wat nieuw zal zijn is de afwikkeling van het gevecht: Niek van Diepen
heeft afgelopen jaar een nieuw systeem bedacht. Dit is een aantal keren
op de club getest en zorgt er met name voor dat de traditionele tactiek
van de Britten (op voldoende afstand blijven zodanig dat de Fransen
nauwelijks iets raken en de Britten geregeld wel iets dankzij het
verschil in crew quality) niet werkt. In dit nieuwe systeem kan zelfs
een green Spaanse bemanning zo nu en dan een raak schot op afstand
uitdelen.  Natuurlijk zullen we dit nieuwe systeem vooraf aan het spel
uitleggen en er zullen nieuwe salvokaartjes beschikbaar zijn.

De slag die we dit jaar willen spelen is de slag bij Hogland (1788)
tussen Zweden en Rusland. De toenmalige koning van Zweden, Gustav III,
had bepaalde politieke redenen om een oorlog tegen Rusland te beginnen.
Gedurende de 18e eeuw was Zweden steeds meer land aan de Baltische
kusten kwijtgeraakt aan Rusland. Erger, Ruslands nieuwe hoofdstad,
St. Petersburg, stond op gronden (eilanden) die tot 1700 bij Zweden
hadden behoord. Rusland werd bovendien afgeleid door een oorlog met
het Ottomaanse rijk, waarvoor het nodig was dat een groot deel van
de Baltische vloot naar de Middenlandse zee zou worden gestuurd. Dit
zou echter St. Petersburg zonder noemenswaardige zeeverdediging
(behalve de eilandvesting Kronstadt) laten.

Gustav III ageerde echter te snel met als gevolg dat de Zweedse vloot te
vroeg uitvoer richting St. Petersburg. Beide vloten ontmoetten elkaar
bij het eiland Hogland in de Finse Golf op 26 juli 1788. De uitwisseling
die volgde, eindigde uiteindelijk onbeslist. Strategisch echter was het
een Russische overwinning aangezien het Zweedse plan tegen St. Petersburg
geen kans meer maakte.

De slag zullen we spelen in Cafe Gekke Gerritje (voorheen Cafe de
Verdieping), Platenmakersstraat 3, op zaterdag 23 november van 14.00 uur
tot 22.00 uur (met een eetpauze) en op zondag 24 november van 14.00 uur
t/m 18.00 uur. Mocht je interesse hebben om mee te doen, meld je dan bij
ondergetekende aan met naam, email, een eventuele voorkeur voor een van
beide partijen en/of een commando-positie.

Mocht je van verre komen en een slaapplaats willen hebben, vermeld dit
dan ook: wij proberen dan een logeerplek bij een van de Casus Belli
leden voor je te regelen. Op de zondagen voorafgaand aan het evenement
bestaat als vanouds de mogelijkheid om met Marleen te oefenen.

                                                Marc Seutter
                                                marcs at cs dot ru dot nl
28
Over specifieke spellen / Oproep Jubileum Wisselrollenspel op zondag 27 october
« Laatste bericht door PapaAtHome Gepost op 17 oktober 2013, 22:59:45 »
Beste mensen,
 
Spellenvereniging casusbelli organiseert op zondag 27 oktober vanaf 12 uur 's middags een speciaal rollenspel. En aangezien ik jullie ken, denk ik dat jullie het leuk zouden vinden om mee te doen.

Het idee is dat je de hele middag één karakter speelt, dat bij 3 verschillende DMs die verschillende (korte maar spannende) avonturen beleefd. Je zit in een team en er zijn nog twee rivaliserende teams. Het team dat zich het beste door de middag weet te slaan, heeft gewonnen. De DMs (Jennifer, Daniel en André) hebben verschillende thematische uitdagingen bedacht. De planning is om vier sessies te spelen.

We spelen AD&D 2e editie in de Al Qadim setting (1001 nacht, vliegende tapijten, geesten in flessen, haremvrouwen!) en in het afgelopen jaar hebben de DMs de betrokken karakters al eens uitgeprobeerd in de rollenspel sessies, ook georganiseerd door Casus Belli en sommige van jullie hebben heel fijn die karakters getest en ge(p)(t)est. Kennis van het systeem is niet nodig om een leuke middag te hebben.
 
Thema's van groepen waaruit gekozen kan worden zijn de 'evil sect' (bendeleden), 'Caliphs harem' (harem dames met entourage) en 'corsairs' (zeelieden/handelaren). Voor elke groep is er ruimte voor een capabele leider liefst gesteund door een minstens even capabele tweede in command. Uiteraard is er ruimte voor een ervaren magier en/of minstens even ervaren priester. Alles aangevuld met vechters die uitgerust zijn voor het echte werk.

Het staat allemaal te gebeuren op  zondag 27 oktober van 12:00 tot 17:00 (locatie en tijden liggen vast, het precieze programma volgt nog)
Activiteitencentrum Doddendaal Achter Valburg 2 (in het centrum van Nijmegen, op 10 min langzaam lopen vanaf het station, 2 minuten vanaf plein '44)

Casus belli zal ook voor catering in stijl verzorgen.

Vanwege de planning horen we graag of je meedoet, je kan je aanmelden en je voorkeur kenbaar maken door te reageren op dit bericht, of door een bericht te sturen naar info@casusbelli.nl of een bericht naar Daniël. Of spreek een van de GM's aan op een zondag. Mogelijkheden genoeg. Daniël zorgt voor de uiteindelijke indeling.
 
Inschrijving (kostenloos) is ook open voor niet-leden van Casus Belli dus als je geïnteresseerden kent, nodig ze rustig uit.

Groetjes en wie weet tot gauw,
 
Jennifer Hartogensis (en André Steenveld).
29
Over specifieke spellen / Shadowrun Missions 5A-01: Chasin' the Wind (9 November)
« Laatste bericht door Michael Chandra Gepost op 16 oktober 2013, 16:30:42 »
We spelen wederom een Shadowrun Mission bij Café de Fiets, op 9 November van 15:00 tot 19:00.

Welkom in Chicago! We spelen dit keer SRM 5A-01: Chasin' the Wind, de eerste missie van het Emerging from the Wasteland plot.

Ook dit keer staat de aankondiging op de Catalyst Game Labs Demo website:
http://www.catalystdemos.com/EventInfo.asp?EID=14384
30
Over specifieke spellen / Re: Bordspellencompetitie: Agricola op 29 september.
« Laatste bericht door PapaAtHome Gepost op 3 oktober 2013, 22:46:45 »
Uitslag van Agricola.


Eerste ronde Tafel 1
Marleen: 34 > ronde 2, tafel 1
Harmen: 32 > ronde 2, tafel 2
Jennifer: 31Eerste ronde Tafel 2
Berry: 35 > ronde 2, tafel 1
Daniël: 32 > ronde 2, tafel 2
Marc: 27Eerste ronde Tafel 3
Arvid: 46 > ronde 2, tafel 1
Robert: 45 > ronde 2, tafel 2
Marcel: 24

Tweede ronde Tafel 1
Arvid: 42 > King of agricola. (Kampioen van de dag.)
Bery: 39
Marleen: 35Tweede ronde Tafel 2
Robert: 56 > Master of Agricola (Top score)
Harmen, bij verstek Marcel: 35
Daniël, bij verstek Marc: 29


Met dank aan Stefan voor bewezen diensten als hoofdscheidsrechter.
Pagina's: 1 2 [3] 4 5 ... 10