Auteur Topic: 13 januari: WRPG  (gelezen 2263 keer)

Connieboy

 • Red Clearance Troubleshooter
 • *
 • Berichten: 11
  • Bekijk profiel
13 januari: WRPG
« Gepost op: 29 december 2014, 16:56:02 »
Beste mensen,

De winter-cyclus van het wisselrollenspel komt er weer aan. 13 januari kunnen jullie de keuze maken: we zitten in Caf├ę de Fiets (Grotestraat 8), en starten om 20:00 (je kan natuurlijk al eerder binnenkomen).

Het aanbod is voorzover bekend als volgt:
 • Daniel en Lonneke: 13th Age (spelerslimiet: 4)
  Het systeem: 13th Age is een d20 systeem dat meer freeform is dan D&D. De ontwerpers hebben aan D&D3e en D&D4e gewerkt en beweren de sterke punten (maar niet de zwakke) van beiden te hebben geïmplementeerd. Gevechten zijn sneller, characters zijn unieker, skills flexibeler, en het hele systeem meer plot-gebaseerd dan standaard D&D.
  Het verhaal: Het precieze verhaal gaat afhangen van de keuzes die de spelers maken bij character creation, maar de verwachting is iets in de traditie van Asterix en De ronde van Gallia.
 • Robert: D&D 5e (spelerslimiet: rond de 6)
  Het systeem: D&D 5e is de meest recente D&D versie, en probeert net als 13th Age de sterke punten (maar niet de zwakke) van 4e over te nemen, en gelijk de boel iets meer newbie-friendly te maken. Dat betekent dus weer gewoon spell lists voor spellcasters (niet die At-Will, Encounter en Daily powers van 4e), maar wel wat meer flexibiliteit; en in plaats van een Base Attack Bonus, 3 save modifiers, en een hoop skill points, heb je gewoon een Proficiency bonus die je aan alles waar je proficient mee bent toevoegt. Door de juiste dingen te versimpelen, wint het systeem aan snelheid en speelbaarheid terwijl het wel goed aanvoelt.
  Het verhaal: Het verhaal zelf is een vrij standaard bevecht-monsters, red-het-koninkrijk verhaal. Er is echter een adder onder het gras: in plaats van mensen, elven, dwergen enzovoorts, zijn dit de speelbare rassen: muis (bos- en kerk-), rat (bruin en zwart), hamster, muskusrat, eekhoorn (grijs en rood), mol en 'halfmol' (bosspitsmuis), 'langpoot' (konijn, veldhaas, berghaas), wezel, bunzing, egel.
  Die adder onder het gras, waar ik het over had? Dat is dus een van de monsters die je tegen kunt komen, net als uilen, haviken, forellen, en de meest gevreesde en moordzuchtige monsters, ook wel 'behaarde draken' genoemd: katten.

Als je zelf een rollenspel wil aanbieden, kan dat gewoon, hoewel het wel handig is als je dat vantevoren aan mij laat weten.
« Laatst bewerkt op: 16 april 2015, 12:50:17 door Connieboy »