Auteur Topic: 28 april: WRPG  (gelezen 2986 keer)

Connieboy

 • Red Clearance Troubleshooter
 • *
 • Berichten: 11
  • Bekijk profiel
28 april: WRPG
« Gepost op: 16 april 2015, 13:30:02 »
Beste mensen,

De lente-cyclus van het wisselrollenspel komt er weer aan. 28 april kunnen jullie de keuze maken: we zitten in Café de Fiets (Grotestraat 8), en starten om 20:00 (je kan natuurlijk al eerder binnenkomen).
Het gaat bij de WRPGs om 5-6 sessies elk, eens in de twee weken. Het aanbod is voorzover bekend als volgt:

 • Berry: Shadowrun 5th
  Het systeem: Shadowrun gaat uit van een dystopische toekomst, waarbij bedrijven in feite de dienst uitmaken. De spelers zijn shadowrunners, die als deniable assets het vuile werk voor deze bedrijven opknappen, waarbij je bijna altijd op de hoede moet zijn voor een mes in je rug. Qua personages is er een combinatie van cyberpunk en magie beschikbaar: hackers en street samurais met allerlei cyberware in zich werken samen met magiërs (die geesten kunnen oproepen om voor ze te vechten, je onzichtbaar kunnen maken, of gewoon zoveel mogelijk vuurballen slingeren).
  Het verhaal: In 2077 heb je naast draken ook veel andere, niet-intelligente, magische dieren. Omdat veel mensen die graag in het wild willen zien, host Wild Life Incorporated over de hele wereld safaris voor rijke toeristen. Om de personeelskosten laag te houden heeft zij naast haar vaste locaties ook flexibel personeel in dienst, in de vorm van Troubleshooters. They shoot the trouble. Preferably before the trouble shoots back. Als troubleshooter word je erg flexibel ingezet, of dit nou is als bodyguard van een VIP, onderhandelaar in een conflict met dorpelingen, of om een burgeroorlog te beëindigen. Bij voorkeur goedschiks want ammunitie is goedkoop maar good-will duur.
 • Lonneke: Pathfinder
  Het systeem: Pathfinder is een gemodificeerde versie van D&D 3.5, waarbij alles net wat beter uitgewerkt is. In plaats van dat cross-class skills maar half zoveel opgehoogd kunnen worden, bijvoorbeeld, krijg je een +3 als je een class skill minstens 1 skill point in hebt. Verder is het vergelijkbaar: fighters, clerics, wizards, thiefs, goden, draken, dungeons, magische voorwerpen...
  Het verhaal: Het verhaal bouwt voort op Lonnekes vorige campagnes, en is gebaseerd in de officiële Pathfinder wereld, wat betekent dat je in een wereld zit met strijdende koninkrijken, mysterieuze profeten en meteorieten, aasetende feeën, Mirror Men, heksen, draken, en schaduwspoken. In de vorige campagnes zijn al een groep kinderen (en een halfdraak) bevrijd uit de klauwen van een stel heksen, en is een merkwaardige schaduwziekte in een dorp genezen. waarbij onder andere mammoeten, lopende spiegels, en een ravenkoning-in-spe zijn voorgekomen.
 • Robert: Tovenaars van Catan (The Dresden Files)
  Het systeem: The Dresden Files is gebaseerd op de gelijknamige boekenserie van Jim Butcher, waarin de gewone wereld te maken krijgt met feeën, magiërs, weerwolven, en wel 3 soorten vampiers. Personages hebben allemaal karaktereigenschappen, die in hun voordeel of nadeel (afhankelijk van de situatie) kunnen werken. De titulaire hoofdpersoon, Harry Dresden, zal echter niet voorkomen, want we gebruiken een ietwat andere setting:
  Het verhaal: Het is inmiddels al zo'n 50 jaar geleden dat de toenmalige koning Catan heeft verlaten op zoek naar nieuw avontuur, en het is inmiddels een behoorlijke puinzooi geworden. De priesterskaste regeert met ijzeren vuist en bepaalt wanneer waar gewerkt kan worden, de vier clans kunnen voor geen meter met elkaar opschieten, bendes roven alles wat los en vast zit en verkopen het aan de hoogste bieder, nomaden belegeren regelmatig de grote muur in het noorden, en om het allemaal nog erger te maken, is er een paar decennia geleden een portaal naar de fae realm opengegaan, waardoor monsters het platteland teisteren, er elk jaar meerdere vulkanen uitbarsten, en de hoeveelheid eilanden in de eeuwig-mistige oostelijke zee elke dag weer anders lijkt te zijn. Er valt voor de kleinzoon van de koning, die naar Catan gereisd is met een eigen factie, dus een hoop op te knappen.

Als je zelf een rollenspel wil aanbieden, kan dat gewoon, hoewel het wel handig is als je dat vantevoren aan mij laat weten.
« Laatst bewerkt op: 16 april 2015, 13:42:06 door Connieboy »