Sails of Glory zeeslag op zondag 1 maart

Beste leden, donateurs en geinteresseerden,

Op zondag 1 maart organiseren Casus Belli en de Dutch Wing van de Wings of Glory Aerodrome een kleine zeeslag (of liever gezegd een deel van de slag bij Trafalgar) met het Sails of Glory systeem. Ik laat even Niek van Diepen, die dit scenario bedacht heeft, aan het woord:

“We cordially invite you to our Sails of Glory game featuring the head of the Lee Column at Trafalgar under Vice-Admiral Collingwood versus the 1st Division of the Corps de Bataille of the Combined fleet under Teniente General (Vice Admiral) Alava, depending on the number of players supported by the lead elements of the Squadron of Observation.

Royal Sovereign

Santa Aña

Features:

  • Everybody will play one ship of 74 guns or better.
  • Advanced rules will be used. Some crew quality options will be needed for balance.
  • Rules can be downloaded for free at https://www.aresgames.eu/9927
  • The scenario is inspired by a set of Trafalgar mini scenarios developed by the Spanish company Trafalgar Editions.”

Opdat we weten wie er allemaal mee willen spelen is het handig om je bij Niek van Diepen aan te melden (niekwp dot vandiepen at gmail dot com). Qua ruimte op en rond de speeltafel is er een maximum van 20 spelers. Er is op 1 maart geen bijeenkomst in Cafe van Ouds.

Er wordt gespeeld in het gebouw van TCCN, 3e van Hezewijkstraat 2a, te Nijmegen. Er is parkeergelegenheid in de buurt. Voorlopige planning:

12:00 TCCN open, inloop
13:00 Alle spelers zouden er moeten zijn.
13:01 Introductie voor onervaren kapiteins en/of ervaren zeebonken
13:15 Collingwood vs Alava bij Trafalgar
17:00 Opruimen

Zoals bij al onze spelen in het gebouw van TCCN (Een technische club voor kinderen) is er geen entree (Casus Belli betaalt de ruimte), maar wordt een vrijwillige bijdrage voor de TCCN gewaardeerd. Koffie en thee is gratis maar fris, bier, koekjes e.d. zullen zelf meegenomen moeten worden.

Met vriendelijke groet,

Marc Seutter
Voorzitter Casus Belli