Casus Belli Wisselrollenspel

Volgende wisselrollenspel bijeenkomst

Hier volgen de data voor de wisselrollenspel bijeenkomsten:

- 8 september 2015

- januari 2016

Inloop: 19:30 uur, aanvang: 20:00 uur

Waar: Café De Fiets, Grotestraat 8 in Nijmegen

Als je iets wil aanbieden verzoeken we je dat te melden, op: wisselrollenspel

Wat is een wisselrollenspel?

Het wisselrollenspel is een populaire manier van rollenspelen binnen de vereniging. Het is een eenvoudige manier om snel veel verschillende rollenspelen, rollenspelers en gamemasters te leren kennen. Het wisselrollenspel gaat als volgt in zijn werk. Eens in de 14 of 16 weken komen geïnteresseerde spelers en gamemasters bijeen. Gamemasters geven aan dat zij een rollenspel willen leiden en wat voor soort rollenspel dat zal zijn. Spelers kunnen dan een gamemaster uitzoeken met een rollenspel en een verhaal dat hen aanspreekt. In de weken daarna komt de groep eens in de twee weken bijeen en speelt dan 6 of 7 sessies samen. Daarna begint er weer een nieuwe cyclus waarin gamemasters, rollenspelen en spelers weer in nieuwe samenstellingen samenkomen.

Op deze manier kan iedereen nieuwe rollenspelen, gamemasters en spelers leren kennen. Wie interesse heeft in een bepaald rollenspel, kan het zo op een eenvoudige en goedkope manier leren kennen. Door de kortstondige duur van de cyclus kun je een rollenspel leren kennen en wanneer het niet bevalt kan er snel worden overgestapt op iets anders. Wanneer een rollenspel juist heel goed bevalt, kan het worden voortgezet.

Het wisselrollenspel loopt al sinds 2002, tot ieders grote tevredenheid. Elders op deze website is een verslag te vinden van een bepaald wisselrollenspel waarbij alle spelers de rol aannamen van echtgenotes van een Kalief. Het was aan hen om uit te zoeken waarom de kalief na 30 jaar huwelijk met verschillende vrouwen nog steeds geen kinderen had. Dit rollenspel werkte met het AD&D syteem in de Al-Qadim setting. Er worden ook een hoop andere soorten rollenspelen aangeboden, zoals Mage, Vampire: the Masquerade, Adventure, D20 Conan, Star Wars, Middle Earth Role Playing en nog vele anderen.

Wanneer het je leuk lijkt om eens mee te doen, neem dan contact op met de vereniging, of houd deze site in de gaten voor meer informatie. Wanneer je geen lid bent van Casus Belli mag je aan twee cyclussen van het wisselrollenspel meedoen voordat de vereniging je vraagt om lid te worden. Op de manier kun je het wisselrollenspel zonder kosten eens uitproberen.

Verslagen van reeds gespeelde rollenspellen

Op deze site staan verslagen van reeds gespeelde rollenspellen.

Wisselrollenspel posters

Klik hier om oude en nieuwe wisselrollenspelposters te zien!