Start komende wisselrollenspel op dinsdag 9 januari

Beste leden, donateurs en geinteresseerden,

Op dinsdag 9 januari zal de volgende start van het wisselrollenspel gaan plaatsvinden in de bovenzaal van Cafe de Fiets om 20.00 uur. Inloop vanaf 19.30. Bij mij hebben zich op dit moment 3 game masters aangemeld om een spel te presenteren.

Robert biedt Let’s Slay (systeem: Leverage) aan: Iedereen kent wel een publiek figuur die de boel verpest voor de gewone mens en daar gewoon mee wegkomt, of het nou een president van de VS is, een minister onder wiens leiding Shell wordt bevoordeeld over bedrijven die daadwerkelijk in elektrisch rijden hebben geïnvesteerd, of de baas van een spoorbedrijf dat met krakkemikkige treinen rondrijdt zodat je 10 minuten vlak buiten Utrecht achter een defecte trein vast zit, met 30 seconden je overstap mist, en 40 minuten vertraging oploopt. Genoeg is genoeg. Je speelt leden van een team die als doel hebben om deze figuren hun verdiende loon te geven en dus te gronde te richten, in een takedown die vervolgens over het internet verspreid wordt zodat alle uitbuiters weten dat ze niet veilig zijn. Elke speler moet bij character creation een persoonlijk doelwit kiezen, dat in 1 van de sessies ook aan bod komt. En mocht er een complicatie zijn? Dan kun je met behulp van een flashback altijd nog uitleggen hoe je je hier al op voorbereid had.

Jennifer biedt een spel aan ter voorbereiding van het JRPG (het Jubileum RPG, gepland voor herfst 2018 ter viering dat we komend jaar 30 jaar bestaan). Haar spel is gebaseerd op Call of Cthulhu: NEC-fans die in de Wolfskuil in aanraking komen met ‘horrors man was not meant to know’. Op de hoge heren in het gemeentehuis hoeven ze niet te rekenen. John ‘de Neus’ van Heesch en zijn maten zullen dit zelf op moeten lossen, met alles wat hen ter beschikking staat.

Daniel biedt een spel aan gebaseerd op het Prince Valiant systeem. In plaats van de gebruikelijke koning Arthur omgeving, gaan we voor het koninkrijk Andergast in Avonturië. Hertog Garf d’n Urste is overleden en zijn kinderen zijn naar het grote toernooi in Andergast, hoofdstad van Andergast, afgereisd, om erkenning van het groothertogdom als officieel groothertogdom te regelen. Want eigenlijk is het groothertogdom Angasal niets meer dan een onbelangrijk grensstadje met een lastig te belegeren kasteeltje en was hertog Garf d’n Urste niets meer dan een eenvoudige huurlingenleider die misbruik maakte van de chaos 20 jaar geleden bij de vorige oorlog tussen Andergast en buurland Nostria. De staatsgodsdienst van Angasal (de aanbidding van Rahja, de godin van wellust en alcohol) is verboden buiten het groothertogdom. Dat is een complicatie. Het feit dat niemand in de delegatie van adel is volgens de herauten van Andergast is ook lastig. Koning Wendelmir van Andergast, heeft ondertussen vooral interesse in het starten van de volgende zinloze oorlog met buurland Nostria.

Mochten er nog meer game masters zijn die iets willen aanbieden, probeer ik dat zo snel mogelijk op de website te zetten c.q. rond te mailen.

Prettige feestdagen en gelukkig nieuwjaar,
Tot de 9e januari,

Marc Seutter
Voorzitter CB

Opkomst op 24 en 31 december

Beste leden, donateurs en geinteresseerden,

Aangezien er geen belangstelling was onder de leden om komende zondag 24 december naar de bijeenkomst in Cafe de Fiets te komen, wordt deze afgelast.

De week erna (31 december) met oud en nieuw wordt de bijeenkomst verlegd naar ons adres in Malden. Vanaf 14.00 uur ben je welkom tot in de late/vroege uurtjes. Mail even als je van plan bent te komen, dan weten we dat ivm. de logistiek. Mocht je zelf nog iets lekkers mee willen nemen: graag!

Prettige feestdagen en een gelukkig nieuwjaar,

Marc Seutter
Voorzitter CB