Casus Belli in de komende weken

Beste leden, donateurs en wisselrollenspel-geinteresseerden,

Na enig rondchecken bleek er weinig interesse te zijn om naar Cafe van Ouds te komen op zondag de 29e december, oftewel er is dan gaan CB bijeenkomst.

Een week later, zondag 5 januari, hoop ik er te zijn en plan dan ook een MERP sessie. Vanaf die zondag draaien we weer in een tweeweeks ritme.

Op dinsdag 14 januari is ook de start van het wisselrollenspel in Cafe van Ouds (Start 20:00, inloop vanaf 19:30). Bij mij hebben zich al 4 game masters gemeld:

  • Bogdan biedt zijn CyberFur avontuur aan: Hoe gek zijn fandoms in een wereld vol corruptie, high-tech en magie? Gek genoeg om shadowrunners in te huren om mee te doen aan de AnthroLympics, de wedstrijd van de grootste furry conventie in de wereld. De wereld is die van Shadowrun and het spelsysteem is RISUS.
  • Jennifer biedt een Call of Cthulhu avontuur aan in de roaring twenties Berlin. De eerste wereldoorlog is voorbij, maar donkere wolken pakken zich alweer samen boven Europa. In Berlin is het een draaikolk van economische, sociale en politieke onrust. Maximaal zes jongedames, zonder duidelijke bron van inkomen of familie om op terug te vallen, zijn in Berlin terecht gekomen en doen hun best om te overleven. Maar dan stuiten ze op horrors man was not meant to know.
  • Daniel biedt een AD&D 2ed Ravenloft avontuur aan. Sophie Guignol is een leuk meisje uit een adelijke familie in Dementlieu. Momenteel word haar het hof gemaakt door Dominic d’Honaire, de alom gerespecteerde hoogste raadsheer van de commisaris gouverneur van Dementlieu, Sophie’s vader Marcel Guignol. Dominic is in Sophie’s ogen een griezel, een kwal en een engerd. Haar ouders denken daar helaas heel anders over. Gelukkig zijn zowel de baron Blauwbaard van Blaustein als markies Stezen D’Polarno van Ghastria op zoek naar een bruid. Sophie heeft beide heren nog nooit ontmoet, maar beiden hebben dezelfde Vistani koppelaarster in de arm genomen. Dus gaat ze met en paar vertrouwelingen stiekem op reis met de Vistani karavaan om met 1 van hen te trouwen…

    Iedereen mag zijn eigen karakter maken. Je speelt of een citoyen van Dementlieu, of een Vistani. Je hebt 80 punten om te verdelen over je 6 attributes. Een Kit. 1 of 2 magische voorwerpen. Toegestane classes zijn: Specialist Wizard, Bard, Anchorite, Thief en misschien Psionicist. Level hangt af van hoeveel tijd je wilt steken in het maken van je karakter. En ja de citoyens van Dementlieu hebben vuurwapens. Iets wat de Vistani buitengewoon smakeloos vinden.

  • Louis Kolkman wil nog Tabula Rasa aanbieden: samen een RPG wereld en/of bedenken en daar dan een aantal sessies in spelen. Als tweede optie biedt hij aan: Ship Ahoy! Hornblower, Jean Bart, en Jack Aubrey. Ofwel adventure on the High Seas.

Prettige feestdagen en een voorspoedig 2020,

Marc