Wisselrollenspel

Wat is het wisselrollenspel?

Het wisselrollenspel is een populaire manier van rollenspelen binnen Casus Belli. Het is een eenvoudige manier om snel veel verschillende rollenspellen, rollenspelers en gamemasters te leren kennen.

Drie keer per jaar (meestal in januari, april en september) start er een nieuwe “cyclus” van het wisselrollenspel. De cyclus start met een bijeenkomst voor ge├»nteresseerde spelers en gamemasters. Gamemasters geven aan dat zij een rollenspel willen leiden en wat voor soort rollenspel dat zal zijn. Spelers kunnen dan een gamemaster uitzoeken met een rollenspel en een verhaal dat hen aanspreekt. In de weken daarna komt de groep eens in de twee weken bijeen en speelt dan 6 of 7 sessies samen. Daarna begint er weer een nieuwe cyclus waarin gamemasters, rollenspelen en spelers weer in nieuwe samenstellingen samenkomen.

Op deze manier kan iedereen nieuwe rollenspelen, gamemasters en spelers leren kennen. Wie interesse heeft in een bepaald rollenspel, kan het zo op een eenvoudige en goedkope manier leren kennen. Door de kortstondige duur van de cyclus kun je een rollenspel leren kennen en wanneer het niet bevalt kan er snel worden overgestapt op iets anders. Wanneer een rollenspel juist heel goed bevalt, kan het worden voortgezet.

Het wisselrollenspel loopt al sinds 2002, tot ieders grote tevredenheid. Er zijn in die tijd al veel verschillende rollenspellen aangeboden, zoals het AD&D syteem in de Al-Qadim setting, Mage, Vampire: the Masquerade, Adventure, D20 Conan, Star Wars, Middle Earth Role Playing en nog vele anderen.

Wanneer het je leuk lijkt om eens mee te doen, neem dan contact op met de vereniging, of houd deze site in de gaten voor meer informatie. Wanneer je geen lid bent van Casus Belli mag je aan twee cyclussen van het wisselrollenspel meedoen voordat de vereniging je vraagt om lid te worden. Op die manier kun je het wisselrollenspel zonder kosten eens uitproberen.